Friday, May 29, 2009

CFR-ul si respectul pentru calator!

A trebui sa ajung la Timisioara si cum nu am avut de ales decat intre tren si masina, am ales trenul. Mentionez ca nu am mers niciodata cu IC, clasa I si mai sublinez faptul ca ma asteptam la conditii, ca doar de aceea am platit 224 de lei (cu reducere de 10 % pentru ca am luat dus intors)

Surprinza mea a pornit de la faptul ca am obtinut locul 35. Sa ma explic – in vagonul de clasa I, exista locuri cu cate un scaul, de fapt un culoare intreg cu locuri de cate o persoana, locuri de cu 2 scaune unul lang altul si 4 locuri impreuna. Unde credeti ca mi-au dat locul? Exact la cel de 4! E absurd...nu stiu daca au sau nu soft de generare, daca au atunci ar trebui revizut, daca n-au atunci promit ca data viitoare ma duc si cu o bombonica la tanti de la casa a.i sa obtin si cu un loc normal pentru statutul meu de calator singur!!!

Dar aceasta a fost ceea mai mica problema...ca doar de nu erau toate locrurile ocupate si am avut unde sa ma mut.

Nu inteleg de ce langa mine se afla niste persoane care nu s-au spalat de mult. E clasa I si ei sunt paznici sau muncitori necalificati. Nu ma intelegeti gresit, nu am nimic persoanal cu acesti oamenii, dar repet ca sunt intr-un IC la clasa I, teoretic cel mai fitos tren din Romania. Sincer, nu m-am asteptat sa avem astfel de vecini de “compartiment/vagon”. Controlorii vin, ma controleaza pe controleaza pe toti de doua ori – iar acesti domnii sunt “Noi suntem de la Caras Severin!” si controlorul ii lasa in pace.

Concluzia mea: Daca nu te speli o saptamana si te urci in IC la clasa I ai parola “Sunt de la Caras Severin!” si mergi gratuit. Super, nu?! Dar, sa nu uitam de calator...cel care a platit cel mai scump bilet pentru a calatori conformatil (pentru ca de viteze nu se pune problema – am avut timp sa fac peisaje panoramice si sa admir gunoiul si floricelele din casele romanilor). Calatorul....cu ce se alege?! Pai....cu bataie de joc. Multumim CFR-ul! Data viitoare...prefer sa dau banii la Petrom.

No comments: