Wednesday, July 23, 2008

Ciudat

Ok...singuratatea doare si asta o stim cu totii. E greu sa fi singur, sa ajungi acasa si sa nu ai cu cine sa vorbesti, sa te culci in patul gol. Dar poate aceste sentimente te ajuta sa cresti ca si persoana si sa te maturizezi. Eu asa cred.

Dar citind astazi, am aflat ca cineva s-a gandit sa rezolve acesta problema cu ajutorul unei persoane virtuale. Adica ajungi acasa si te pui in pat si e cineva acolo, cineva virtual. Ea se va misca in functie de miscarile tale, si deci nu te va mai incomoda. :) .

Nu stiu...mi se pare deplasat.

Mai multe detalii se pot gasi aici: http://drewburrows.com/

Monday, July 21, 2008

Fara vacanta de vara

Am citit stirea urmatoare de pe Wall Street-ul romanaesc (www.wall-street.ro ) si m-am intristat.

Deci, sa inteleg mai bine, esti om de afaceri, muncesti pentru a face banii si nu ai timp de vacanta? Pai, de ce mai vrei banii? Banuiesc ca poti sa iti faci multe case, vile sa ai un garaj mare cu multe masini fitoase, dar pe care nu prea le folosesti pentru ca tu stai 16 ore din zi, la birou.

Inteleg ce vrea Jeff Zbar sa impuna. El are tehnologie pentru home office pe care vrea sa o promoveze. Dar, nu cumva greseste targetul? Nu vreau sa fac o analiza foarte atenta, pentru ca vrea sa-mi exprim punctul de vedere aici - si anume, ca nu se merita sa faci averi daca nu te poti bucura de ele. Si vacanta, este un moment de bucurie si de relaxare. Iar eu cred ca un angajat (fie el si cu functie manageriala) este mult mai productiv dupa o vacanta reusita. De un antreprenor nu poate fi? Viziunile se pot schimba si astfel productivitatea poate creste.

Nu stiu exact, ce articol au tradus astia de la wall street, dar cred in continuare ca a avea o afacere si a nu avea timp pentru viata este ceea mai mare prostie a acestor vremuri. Si din pacate multi o practica. (si, si mai multi o cer).

Sibiu - la 7 luni

In urma cu 2 ani, am fost prima data in Sibiu. Si mi-a placut f mult. Bine, mai putin prima noapte de cazare, dar asta a fost greseala noastra. Am vizitat muzee, am fost in biserici si ne-am pozat prin turnurile cetatii.
Am revenit cu multa placere si am petrecut alaturi de sibieni si de Phonix, intrarea in 2007 si declararea Sibiului - capital culturar europeana 2007. Ne-a placut. Desi, Piata Mare era plina, oamenii erau frumosi(adica veseli, impesionati de ceea ce vedeau, dornici de a face din Sibiu si din anul 2007, ceva frumos). Si au facut.:) Nu stiu foarte multe despre ce s-a intamplat in Luxemburg in 2007, dar in Sibiu s-au schimbat multe. Evenimente culturare atat in strada cat si in salile de spectacol, artifici multe si multi turisti.

Si aici a aparut si problema. E adevarat, isi doreau multi turisti, dar sunt sigura ca nu isi doreau sa schimbe linistea cu galagia, curatenia (impecabila-adica nu era nici un gunoi) de pe strazi cu mizeria de acum, restaurantele linistete, cu chelneri amabili si cu oamenii decenti la mese, cu terase care sunt pana in mijlocul stazii, cu chelneri plictisiti si sictiriti de munca, cu galagie si mai ales cu plasme scoase in strada(ca sa ne dam mari). Asta este romanism. Si e trist.

Promit un singur lucru : NU mai trec prin Sibiu cel putin 1 an. Stiu ca lor nu o sa le pese( vin o gramada din Bucureste), dar mie imi pasa.

Si ca o rugaminte si mai mare: Uratii pe unguri!...macar asa am si eu un locusor in tara asta unde ma simt bine, in vacanta. E liniste, e frumos, se papa bine...imi place. So...de acum inainte daca cineva imi mai spune cat de rai sunt unguri, nu o sa-i mai spun nimic. Ca e mai bine asa. Ungurii sunt "rai" pentru alti, pentru mine au ramas singuri oamenii civilizati din Romania.(si da, e trist, dar e adevarul curat).

Imi pare f rau de Sibiu, dar a devenit scump si prost, adica exact contrarul la ceea ce era in urma cu 2 ani. Si daca anul trecut avea evenimente culturale interesante, anul asta se umple de manelisti si de un fel de turism josnic. Si eu vad doua variante, ori se transforma in Brasov si atunci manele si "manelismul" vor fi la ele acasa, ori mai pierd un pic economic(pt ca cresterea nu poate fi sustinuta), dar castiga pe termen mediu si lung. Totul depinde de ce strategie vor ei. Vor acum multi bani...ii pot avea, dar in vro 3 ani sa se astepte la somaj crescut si la o scadere economica, sau, se tempereaza crestera economica inregistrata pana acum, dar, fie si in cazul unei crize, ei au o baza solida. Grea alegere.

Vedem peste un an ce o sa avem.

Monday, July 7, 2008

Ultimul an si jumatate din viata mea

Sau cum am plecat eu de la firma actuala...

E trist ceea ce mi se intampla. Nu ma cred o persoana desteapta si nici curajoasa, dar detest cand cum considerata proasta. Pe scurt am refuzat o oferta de genul: "Stai la noi pana iti gasesti ceva nou si faci ce vrei tu. Nu ne intereseaza daca nu faci nimic si stai sa te uiti pe pereti!" Da, stiu e o oferta f tentanta pentru cineva care adora acest lucru, eu il detest. Eu vreau sa muncesc, vreau sa vad ca las ceva in urma mea, iar iei imi spun...poti sa te uiti pe pereti. Dar, cica le pasa si vor sa raman la ei. Din parti....(si nu am nimic cu integralele).

E trist sa vezi ca ti se propune o asemenea prostie, daca ar fi avut un plan, o chestie serioasa, o strategie de dezvoltare...as mai fi spun, dar asa e jignire.

De ce plec? Ca sa fac ceva mai bun, ca sa reusesc in viata, ca sa fiu un model pentru mine si pentru ceea ce eu credeam ca pot fi.

De ce nu am acceptat acesta oferta "amabila"? pt ca mi se pare nesimtire curata, pt ca si daca mi-ar fi spun "Pleaca...papa" si faca discutii coorporative, care nu isi aveau rostul ar fi fost mai bine.

Imi pare rau ca se termina asa. Imi pare rau ca s-a ajuns aici si ca oamenii nu respecta o decizie clara de genul "Imi pare rau, dar plec din firma!". Nu am intrat in targetul lor de oamenii care pleaca...Plec pt ca nu mai rezist, plec pt ca asa vreau, plec pt ca imi respect deciziile, plec pt ca nu imi este bine aici, plec pt ca nu "libertatea" de aici nu este buna, plec pt ca am nevoie ca sa plec, plec pt ca e bine ca plec, plec pt ca incurc lumea, plec pt ca un sfarsit este intotdeauna un nou inceput. Mi-e frica ca plec, am temerile mele, dar acum mai mult ca oricand am nevoie si trebuie sa imi infrang temerile.

Si in loc de PS, ma enerveaza faptul ca lumea se foloseste de faptul ca nu dau feedback negativ ca sa ma atace...sau sa incerce sa rezolve ceva cu mine. Nu pot sa spun de fiecare data ca nu e bine, pentru ca ma pot si eu insela, dat o decezie nu o iau pe poate sau daca sau laca, ci pe situatii reale, pt ca astazi am incercat sa le evit in a le povesti pe toate...sunt multe.

Si in loc de PPS, din mai si pana acum a trecut multa vreme si oboseala si stresul isi spun cuvantul.

Si in loc de PPPS, desi am terminat Facultatea de Matematica si Informatica, pot sa fac si Marketing si asta pt ca imi place. Si nu imi tb o facultate ca sa-mi dau seama de asa ceva. Tr sa recunosc ca Intel-ul m-a ajutat mult si desi la vremea respectiva a sunat f urat si, recunosc, am facut si baz baz, ce mi-a spus Irinel Burloiu mi-a ramas in cap. So, multumesc Irinel, chiar daca nu o sa citesti acest blog.