Friday, December 12, 2008

Despre dragoste

Ceea ce ma intristeaza cel mai mult sunt oamenii care sufera din dragoste. Este tot o probleme existentiala si o intrebare la care nu am raspuns.
E trist sa vezi ca exista oamenii care nu se pot rupe de o anumita intimitate si nu o pot gasi in alta parte. E adevarat ca e greu sa gasesti persoane cu care sa te intelegi bine, cu care sa ajungi la o anumita intelegere si cu care sa poti sa te intelegi fara a vorbi. Dar nu este asa in orice relatie mai serioasa? Nu cumva, tot, prietenii nostri, americani prin filme si scriitori, care cu tot respectul, sunt in general persoane cu o sensibilitate crescuta, deci cu anumite probleme de personalitate. Deci, oamenii acestia ne-au invatat de-a lungul timpului sper ce sa speram in dragoste. Si ce au obtinut? Pai, o dezamagire totala a oamenilor care sunt oricum dezamagiti ca au pierdut ceva.

Nu stiu, simt ca sunt oamenii care se intristeaza si care isi traiesc drama interioara doar pt ca ei se simt inferiori intr-o lume in care superioritatea este data de persoane care fie fac o afacere din aceasta, fie sunt si ele persoane cu probleme cu o sensibilitate crescuta.

Eu, sincer, cred ca dragostea reala se construieste prin intelegere, bun simt si dorinta de a-l asculta pe cel de langa tine. Nu cred ca exista dragoste profunda la prima vedere sau, daca exista, aceasta nu poate rezista la primul vant.

Trist, as spune ca este faptul ca, mult prea putini oamenii vor sa fie atenti la cel de langa ei si sa-si puna proprile interese si orgolii pe locul al doilea.

Mai cred in acelasi timp ca daca cineva minte intr-o relatie, se minte pe sine. La fel si in cazul in care se ascund lucruri sau se incep relatii pentru a nu fi singur.

No comments: