Thursday, December 25, 2008

Inca un anisor



A urmat o scurta vizita in Sibiu, unde am vizitat Muzeul Astra. Este foarte frumos, cu multa verdeata si chiar merita "ruperea picioarelor". Au si restaurant cu mici si papa la gratar, care arata bine, dar nu sunt adepta fumului si mirosului specific intr-un loc atat de frumos. Am ales o inghetata mare de mere verzi si vanilie, cumparata chiar la intrarea pe Nicolae Balcescu



Asa ne-a intamplinat casuta de vacanta din Bad Kohlgrub, regiunea Garmisch PartenKirche.



Dupa o zi de mers si vizitat in Munchen. Aceasta excursie mi-a trezit si amintiri de acum 4 ani, cand am muncit la Oktoberfest. A fost o experienta destul de dura pentru un copil de 18 ani, dar care v-a invatat mai multe decat mi-as fi putut imagina. Si unul dintre aceste lucruri a fost sa fiu puternica si sa fac doar cea ce cred ca e bine pentru mine. Am uitat sa metionez si o discutie care am avuta cu dl Pambuccian, dupa examenul de Astronomie, care mi-a demonstrat din trei cuvinte, ca daca iau decizi doar pentru a nu deranja in viata, nu o sa traiesc, ci o sa ma tarasc prin viata. Ma rog, Munchen-ul a fost o experienta dulce dura, defapt o mica simulare a ceea ce este viata. Revenind la subiect-ul calatoriei, este un oras foarte frumos, cu un parc mare cu multe locuri interesante de vizitat si bineinteles cu mult shoping:)



In penultima zi am avut parte de o zi foarte frumoasa in munte. Pot sa va spun...ca desi eram obosita si arsa de soare...as fi ramas acolo.



Innsbruck, Austria. Am trecut doar pentru o ora. E putin ca sa simti frumusetea unui oras.



Salzburg, Austria. Orasul arata f bine, e pana acum cel mai alb oras pe care l-am vazut. Nu am avut timp sa urcam la castel...dar promitem ca vom reveni.




Unterberg, Austria. E o zona f frumoasa, cu un castel la fiecare munte....cu un peisaj de vis, dar in care mirosul de vaca este peste tot. Cele mai simpatice amintiri de aici le avem cu acesti porci, care in momentul in care ne-au vazut au inceput sa se dea in spectacol. Au fost f frumosi...si desi stim ca in acest momnet ei nu mai sunt printre noi...ii vom avea intotdeauna in inima:D



Szeget dimineata. Szeget este un oras f frumos...ce merita vizitat. E adevarat ca are multi conducatori de camioane romani, care il strica, dar in rest este f frumos. In szeget am prins cel mai puternic vaj vaj(adica vant) pe care l-am vazut pana acum. Pur si simplu, in 10 min, s-a pornit un vant atat de puternic ce ne lua aproape pe sus. A doua zi a fost soare :)


O zi de toamna in Bran + o amiaza in Poiana Brasov . A fost frumos...




Covasva, Decembrie 2008. Eu am mentionat de mai multe ori in acest blog ca ma simt f bine in vacanta in Harghita si Covasna. De aceasta data chiar am fost in statiunea Covasna, din jud Covasna. Pot sa va spun ca preturile la mancare sunt decente(ca sa nu spun f mici comparativ cu Bucurestiul, unde, eu consider, ca sunt mult exagerate) si mancarea este buna. Pensiunea in care am stat arata f bine, dar statiunea este una destul de mult influentata de comunism. Pot sa mai mentionez ca apa de acolo este foarte buna nu doar pentru inimioara ci si pentru par. Dupa ce m-am intors, parul imi statea bine si nu-mi mai cadea la periat. Poate ar fi mai bine sa ma duc in Covasna din cand in cand, decat sa dau banii pe produse cosmetice fara un efect atat de vizibil.



Si ultima escapada din anul acesta(pentru ca despre revelion...o sa povestesc anul urmator) a fost in Sibiu. Targul de Craciun a fost f frumos, pizza e mai buna ca cea din Italia(sau poate e mai pe gustul meu) iar atmosfera este calda si primitoare. Avem si bijnitari, care dupa ce sunt amendati...vin sa-ti vanda din nou ceva si cam multi caini vagabonti. In rest...totul e mai linistit, mai curat si tot la fel de primitor.

Am avut un an plin de momente fericite...si sper ca in anul urmator sa am parte de mai multe astfel de momente. Va doresc tuturor un an bun...si astept pozele voastre din concediu!

La multi ani!

No comments: