Friday, December 12, 2008

Cu sau făra blog?



La masterul mirific, tr sa scriem bloguri. Aceste bloguri vor fi publicate si pe blogul personal, sa va dati cu parerea despre continut. Primul meu entry este legat de marketingul prin bloguri, dar doar esentata. L-am intitulat cu sau fara blog si vrea sa fie o pledoarie pentru a nu transforma blogul in site. Entry-ul este urmatorul:

În momentul în care ne gândim la o strategie de marketing online, ne vine din ce în ce mai des în minte ideea de blog. Realizarea unui blog este mai uşoara şi mai ieftină decât cea a unui site în timp ce complexitatea acestuia este mult mai redusă. Nu trebuie să uitam nici că multe siteuri au ajuns să arate identic şi astfel clientul nu mai reţine nici pagina şi nici numele(aici, glumind, putem spune că firefox3 s-a gandit la acest lucru).
Printre facilităţile pe care un blog le are se pot enumera:
• Uşurinta în creare şi setare. Există softuri de blog gratuite în care ideea de plugin este esentială. Adică, poţi sa-ti creezi pagina in funcţie de dorinţe şi de necesitaţi.
• Usurinţa si rapiditatea de indexare de catre Search Enginuri
• Posibilitatea de a atinge anumite nişe şi de a avea un blog respectat si influent in cadrul acestor segmente
• Posibilitatea de a primi feedback, fie el bun sau rău
• Deschiderea către client si către creare unui relaţii cu acesta

Nu vreau să neg puterea pe care un blog o are, dar ma intreb cat va rezista. O lume curată nu exista şi de aceea nu exista nici blogeri cu influenţa care să nu fie platiţi. În aceste condiţii, crearea unui blog în care sa inseram posturi pentru trafic sau pentru că un competitor are un blog bun, nu inseamnă mai nimic pentru client. Acesta ar vrea să citeasca un blog personal( şi aici ar trebui să fie un pleonasm, dar, din păcate, în România s-a ajuns să avem bloguri identice cu siteurile).
Recunosc că imi plac foarte mult blogurile si că ma bucur că traiesc în această eră în care pot să-mi împărtăşesc gândurile, speranţele şi ideeile de afaceri cu oamenii din întreaga lume, dar recunosc şi că mă enervează blogurile sterile şi făra nici un pic de substantă personală.

No comments: