Monday, July 21, 2008

Fara vacanta de vara

Am citit stirea urmatoare de pe Wall Street-ul romanaesc (www.wall-street.ro ) si m-am intristat.

Deci, sa inteleg mai bine, esti om de afaceri, muncesti pentru a face banii si nu ai timp de vacanta? Pai, de ce mai vrei banii? Banuiesc ca poti sa iti faci multe case, vile sa ai un garaj mare cu multe masini fitoase, dar pe care nu prea le folosesti pentru ca tu stai 16 ore din zi, la birou.

Inteleg ce vrea Jeff Zbar sa impuna. El are tehnologie pentru home office pe care vrea sa o promoveze. Dar, nu cumva greseste targetul? Nu vreau sa fac o analiza foarte atenta, pentru ca vrea sa-mi exprim punctul de vedere aici - si anume, ca nu se merita sa faci averi daca nu te poti bucura de ele. Si vacanta, este un moment de bucurie si de relaxare. Iar eu cred ca un angajat (fie el si cu functie manageriala) este mult mai productiv dupa o vacanta reusita. De un antreprenor nu poate fi? Viziunile se pot schimba si astfel productivitatea poate creste.

Nu stiu exact, ce articol au tradus astia de la wall street, dar cred in continuare ca a avea o afacere si a nu avea timp pentru viata este ceea mai mare prostie a acestor vremuri. Si din pacate multi o practica. (si, si mai multi o cer).

No comments: